2023. szept. 25. Hétfő
16.66°C
hirdetés

Hírek

Üres honvédségi lakásokat vesz át Nagykanizsa önkormányzata

Két ütemben 22 üresen álló lakás bérlőkijelölési jogát veszi át a Honvédelmi Minisztériumtól térítésmentesen Nagykanizsa önkormányzata – tájékoztatta a város közgyűlésében többséget betöltő Éljen Városunk! Egyesület frakciója (ÉVE) kedden az MTI-t.

Bármelyik kastélyt át lehet venni ingyen az államtól Lázár János törvénytervezete szerint

A hét elején megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium oldalán annak a törvénynek a tervezete, amely alapján ingyen kerülhetnek magánkézbe a milliárdokból felújított állami kastélyok, a törvénytervezetet június 2-ig vagyis még pénteken lehet véleményezni. Ha a parlament elfogadja a jogszabályt, július 1-jén hatályba is léphet, írja a Válasz Online. A jogszabály korábbi tervezetében még felsorolták azt a tizenkét kastélyt, amit magánkézbe adnak, a most megjelent tervezetben viszont már nincs benne ez a lista, hanem általánosságban fogalmaz a műemlékekről.

Olyan sok magyar él rabszolgasorban, mint Sopron vagy Tatabánya teljes lakossága

A modern kori rabszolgaságban élők száma 63 ezerre tehető Magyarországon a Walk Free felmérése szerint, ezer magyar közül 6,6-ot érint a munkacélú kizsákmányolás. Ezzel az adattal Magyarország a 65. helyen áll a szervezet 160 országot felvonultató rangsorában, a népességhez viszonyítva Észak-Koreában a legmagasabb, Svájcban a legalacsonyabb az érintettek aránya.