2023. nov. 30. Csütörtök
-1.08°C

Érdekességek

Változás jön a táppénznél és az utazási költségtérítésnél

Egy új kormányrendelet tervezete előírná, hogy a kifizetőhelynek az egészségbiztosítási pénzbeli ellátás vagy a baleseti táppénz iránti kérelem elbírálása során, a tényállás tisztázása érdekében megkereséssel kell élnie az illetékes kormányhivatal felé, mellyel az eljárás egyszerűsítése érhető el.

Meglepő helyen indult idén a legtöbb építkezés

Enyhén csökkent az idei harmadik negyedévben az első és második negyedévhez képest a hazai megkezdett építőipari kivitelezési munkák értéke. Július és szeptember között összesen valamivel kevesebb mint 600 milliárd forint volt az Aktivitás-Kezdés mutató – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.

Mórahalom: elszállítják az embercsempészek hátrahagyott autóit

Sajtónyilvános eseményt szerveztek kedd reggel negyed nyolcra Mórahalomra, ahol az embercsempészek hátrahagyott autóit és autóroncsait fogják elszállítani – derül ki az MTI naptárából. Az eseményen jelen lesz Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő, Nógrádi Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester és Salgó László főispán.

Megéri több gyereket vállalni Magyarországon?

A szegénység és a társadalmi kirekesztődés sokkal több gyereket veszélyeztet, mint korábban, a felnőttek közül pedig a nyugdíjasok a legelégedetlenebbek a jövedelmi helyzetükkel. De mit mutatnak a KSH friss számai? Megéri-e a családtámogatások mellett több gyereket vállalni? Megdöbbentő számok.

Januárban startol a kötelező visszaváltás

2024. január 1-től indul a kötelező visszaváltási rendszer, amely a 0,1–3,0 literes űrtartalmú műanyag, fém vagy üveg csomagolású italtermékeket érinti. A visszaváltási díj – palackonként 50 forint – nem a gyártók bevételét gyarapítja, hanem a hatékonyabb, fenntarthatóbb hulladékkezelés megvalósítását szolgálja – közölte az MTI-vel hétfőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).