2023. szept. 26. Kedd
20.74°C

Hírek

Nyugodt tél elé nézhetünk

A kormány intézkedéseinek köszönhetően még az előzőnél hidegebb télben is nagy biztonsággal garantálható a magyar családok zavartalan földgázellátása.

100 milliós beruházás Bükkösdön

Csaknem százmillió forintos beruházással új, fedett piac épült a Baranya vármegyei Bükkösdön – közölte a Mecsek nyugati lábánál fekvő település önkormányzata.

Egyetlen kézbe adnák a kórházi patikákat – de miért baj ez?

Több mint 4100 gyógyszerész tiltakozik a kormány terve ellen, amely megengedné, hogy diplomás patikus helyett középiskolai végzettségű szakdolgozó legyen csak jelen bizonyos patikákban. A kabinet szerint ezzel a vidéki gyógyszerellátást védik, az ellenzők szerint viszont az intézkedés hatására a kisebb településekről eltűnhetnek a gyógyszerészek.

Fejlesztések uniós forrásból

Százmillió forint uniós támogatást nyert el a Békés vármegyei Kisdombegyház két projekt kivitelezésére – közölte az önkormányzat.

Több száz milliós támogatásból újult meg a bölcsőde

A támogatást a Terület- és településfejlesztési operatív program keretéből nyerte el a 26 ezres lélekszámú Orosháza önkormányzata; eszközbeszerzés mellett a meglévő épület földszintjét átalakították, és egy szintráemeléssel, a tetőtér beépítésével kibővítették. Így 76 gyermeket tudnak ellátni hároméves korig – közölte az önkormányzat.