Két ütemben 22 üresen álló lakás bérlőkijelölési jogát veszi át a Honvédelmi Minisztériumtól térítésmentesen Nagykanizsa önkormányzata – tájékoztatta a város közgyűlésében többséget betöltő Éljen Városunk! Egyesület frakciója (ÉVE) kedden az MTI-t.


Bodó László tanácsnok közlése szerint a Magyar Honvédség átszervezése után az 1990-es években megszűntek Nagykanizsán a katonai alakulatok. A hivatásos állomány elköltözött, így számos szolgálati lakás maradt üresen.

A múlt év őszén, a Kanizsa Médiaház leromlott állapotú ingatlana helyetti keresés során derült ki, hogy a városi televízió és újság szomszédságában álló üres lakás egyike azoknak az önkormányzati lakásoknak, amelyek bérlőit a honvédség volt jogosult kijelölni.

Az ÉVE által folytatott egyeztetések során a Honvédelmi Minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy 22 lakás bérlőkijelölési jogát kaphatja vissza Nagykanizsa. A lakások zöme a keleti városrészben található, egy-, két-, illetve két és fél szobás ingatlanok.

A Honvédelmi Minisztérium, illetve Balogh László polgármester (Fidesz–KDNP) által aláírt megállapodás értelmében a város két ütemben, 2024 végéig veszi át a 22 üres lakás bérlőkijelölési jogát. A jogszabályokra tekintettel az önkormányzat nem idegeníti el a térítésmentesen átvett ingatlanokat, azokat tartós bérletbe kívánja adni, és egyben megoldódik a Kanizsa Médiaház elhelyezése is – jelezte az önkormányzati tanácsnok.

(MH/MTI)

Hirdetés