kosalAz idén első körben a legnehezebb helyzetben lévő ötezer fő alatti települések adósságait fizeti ki az állam, a többi önkormányzat adósságállományát jövő február végéig rendeznék - mondta Kósa Lajos debreceni polgármester, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Magyar Nemzet-ben megjelent interjúban.

 

A politikus kiemelte: ha az állam adósként belép a rendszerbe, az nagy biztonságot jelent a bankoknak, mivel a korábbi rossz hitelek azonnal jónak minősülnek. A kormány arról szeretne tárgyalni a finanszírozó bankokkal, hogy az ebből származó esetleges nyereséget hogyan lehetne megosztani egymással - mondta Kósa Lajos.  

Azok az önkormányzatok, amelyek 2002 óta visszafogták beruházásaikat, s emiatt nem halmoztak fel adósságot, a fejlesztéspolitikában kaphatnak majd kedvezményeket a politikus szerint, ami jelentheti akár az elmaradt fejlesztésekhez szükséges önerő állami átvállalását, akár például speciális pályázatok kiírását. Kósa Lajos beszélt arról is, hogy gondolkodnak a stabilitási törvény módosításán, annak érdekében, hogy az megfelelő időt adjon az éven belüli finanszírozásra felvett önkormányzati hitelek kifuttatására.A politikus kiemelte: ha az állam adósként belép a rendszerbe, az nagy biztonságot jelent a bankoknak, mivel a korábbi rossz hitelek azonnal jónak minősülnek. A kormány arról szeretne tárgyalni a finanszírozó bankokkal, hogy az ebből származó esetleges nyereséget hogyan lehetne megosztani egymással - mondta Kósa Lajos.

Azok az önkormányzatok, amelyek 2002 óta visszafogták beruházásaikat, s emiatt nem halmoztak fel adósságot, a fejlesztéspolitikában kaphatnak majd kedvezményeket a politikus szerint, ami jelentheti akár az elmaradt fejlesztésekhez szükséges önerő állami átvállalását, akár például speciális pályázatok kiírását. Kósa Lajos beszélt arról is, hogy gondolkodnak a stabilitási törvény módosításán, annak érdekében, hogy az megfelelő időt adjon az éven belüli finanszírozásra felvett önkormányzati hitelek kifuttatására.

Hirdetés