vargami2A szükséges fedezetet biztosítani fogja a jövő évi költségvetés – írta a miniszter. Fontos döntés a Gazdasági Kabineten: segítséget nyújtunk az önkormányzatoknak a szankciós energiaárak okozta többletköltségek kigazdálkodásához – fogalmazott Varga Mihály a Facebookon.

A pénzügyminiszter hozzátette, a többlettámogatás egyebek mellett a közvilágítás, az óvodák, a bölcsődék és a gyermekétkeztetés fenntartásában is segíti majd a településeket.

A szükséges fedezetet biztosítani fogja a jövő évi költségvetés – írta a miniszter.

A Világgazdaság korábban megírta, hogy rengeteg önkormányzat és önkormányzati cég küzd a sokszorosára nőtt gáz- és áramdíjak kiegyenlítésével. A központi költségvetésből történő megsegítésükről – mint arról Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke nyilatkozott lapunknak – az egyeztetések már zajlanak, de érdemi anyagi támogatásra minden bizonnyal leghamarabb jövőre számíthatnak.

A kormány arról is döntött, hogy azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak. A döntéssel közel kétezer családnak segít a kormány.

(VG.hu)

Hirdetés