lang_zsolt01Úgy módosítaná a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot a fideszes Láng Zsolt, hogy a települési önkormányzatok működésének támogatására fordítható összeget 25 milliárd forinttal emelné, a szerkezetátalakítási tartalékot pedig ugyanennyivel csökkentené.

Javaslata értelmében tehát a települési önkormányzatok működésének támogatási előirányzata 132 milliárd 897 millió forintra emelkedne, míg a szerkezetátalakítási tartalék előirányzata 35 milliárdról 10 milliárdra csökkenne – jelentette az MTI.

Az országgyűlés honlapján olvasható, a 2013-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatban a fideszes képviselő ezt azzal indokolja, hogy az önkormányzati rendszer átalakításának folyamata komolyabb fennakadás nélkül zajlik, az tehát nem kíván meg a költségvetési tervezetben szereplő, ilyen mértékű forrást.

Az átmenet során felmerülő általános önkormányzati feladatok biztosítására szánt összeg viszont nem elégséges a zökkenőmentes működéshez. Ezért a javasolt emelés indokolt annak érdekében, hogy ne lépjenek fel működési zavarok forráshiány miatt.

Hirdetés