schmidtj2A mai napig horror áron kínál energiát a településeknek az MVM, az árnövekedés 25-32-szeres, miközben a nemzetközi árak a nyár óta jelentősen csökkentek. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke ezért úgy döntött, felkeresi az MVM-et és a tulajdonost képviselő Miniszterelnökséget, hogy elérje, kínáljon végre fix árat a villamos művek.

Nem zárja ki, hogy lesz olyan önkormányzat, amelyik élő energiaszerződés nélkül vág neki 2023-nak, de azt elképzelhetetlennek tartja, hogy majd jön az állami cég illetékese, és leszereli a gáz- meg a villanyórákat a hivatalban és intézményeiben.

Schmidt a Della adásában beszél továbbá arról, hogy az önkormányzatok a költségeik 15–20 százalékát képesek megfogni a fűtés letekerésével, a világítás lekapcsolásával a késő esti órákban vagy intézmények bezárásával, de ezzel együtt sem tartható az energiaköltségek emelkedése, ami városa, Tab esetében 60–70 millió forintot jelent egy év alatt.

A jövő évi költségvetésről újranyitott kormányzati tárgyalásokba bekapcsolódtak, a legfontosabbnak azt tartják, hogy az önkormányzati étkeztetés költségeit rendezze a kormány, mert az 500 forintért adott menü 1200 forintból jön ki a konyhán, a különbözetet pedig valakinek állnia kell. A fideszes polgármester azt is elárulta, kapott-e már figyelmeztető telefont a pártközpontból, hogy ne ugráljon annyit a TÖOSZ vezetőjeként.

A beszélgetés itt hallható

Hirdetés