mobilparoklasMegváltozik a mobilparkolás menete július elsejétől, amikor bevezetik az országos, egységes mobilparkolási és autópálya-használati rendszert - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Az egyik legfontosabb változás, hogy módosul az a telefonszám, amelyen keresztül SMS-sel, vagy hívással elindítható és befejezhető a fizetés. Eddig a körzetszám után a 810-es behívó szám volt, amely július elsejétől 763-ra módosul, ezt követi a fizető automatákra ragasztott négyjegyű azonosító szám.

Az országban eddig 42 önkormányzat parkolójában lehetett igénybe venni a szolgáltatást, ez a szám július elsejétől 70-re emelkedik, ezzel az összes olyan önkormányzat csatlakozik a rendszerhez, ahol fizetni kell a szolgáltatásért. Egyes önkormányzatok számára lehetőség nyílik, arra is, hogy idényjelleggel csatlakozhatnak a mobilparkolási rendszerhez.

Az autópálya-matrica vásárlásának menetét a júliusi átállás nem befolyásolja. Nem változnak a telefonszámok, sem az eljárás.

A mobilparkolás és az e-matrica vásárlása is 50 forintba kerül majd tranzakciónként.

A rendszerről részletes tájékoztatás a zrt. új honlapján érhető el, ez a viszonteladók szolgáltatásait, a mobilparkolással és az e-matrica vásárlással kapcsolatos részletes tájékoztatásokat is tartalmazza.

Az új honlap a tájékoztatás mellett a zrt. legfontosabb ügyfélkapujaként is funkcionál, amelyen keresztül a regisztrált felhasználók a társaság mobilparkolási szolgáltatásait is igénybe tudják venni.

Hirdetés