nagymartonNagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy a rezsivédelemből ki kell lépniük az önkormányzatoknak és a gazdálkodó szervezeteknek, így az a jövőben újra csak a családoknak marad elérhető.

Emlékeztetett: a rezsicsökkentési szabályok eredetileg is a családoknak szóltak, a kormány a koronavírus-válság miatt döntött úgy 2021 végén, 2022 elején, hogy abba az önkormányzatok, valamint a kis- és középvállalatok is beléphessenek.

A kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat - tette hozzá. Nagy kijelentette, a kormány továbbra sem köt kompromisszumot abban, hogy a családok érdekében megvédi a teljes foglalkoztatottságot, a nyugdíjak vásárlóerejét, a családtámogatásokat, valamint a rezsicsökkentést.

Reagált a hírre Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere egy Facebook-bejegyzésben ecsetelte, miért baj, hogy az önkormányzatok, valamint a kis- és középvállalkozások nem részesülnek tovább a rezsicsökkentésből.

Mint írja, szerinte nem igaz az, hogy a kisvállalkozások és az önkormányzatok képesek lesznek kigazdálkodni annak hatásait. Szerinte mindez áremelkedést hozhat, ami tovább fogja pörgetni az inflációt.

A „minisztériumi kiadáscsökkentés” valódi jelentése pedig nem más, mint hogy az egészségügy, az oktatás, a szociális szféra, a rendvédelem, az önkormányzatok nyögik majd a költségvetési megszorítások terheit – írta a bejegyzésében Karácsony.

Tovább»

Hirdetés