vidiHamarosan teljesen kiürülhet a MOL Aréna Sóstó – rengeteg pénzt spórolhat meg így a fehérvári önkormányzat.

Cser-Palkovics András a hivatalos Facebook-oldalán számolt be Székesfehérvár energiaválságot kezelő intézkedési tervéről még október elején. Akkor a város polgármestere egyértelművé tette: nem tudja, és nem is akarja fizetni az önkormányzat a MOL Aréna Sóstó rezsiszámláját, beleértve a pálya fűtését és a stadionvilágítást.

A Fehérvár Médiacentrum podcastjében egyebek mellett ismét napirendre került a MOL Aréna Sóstó kérdése is, Cser-Palkovics András itt ismertette a már megszületett döntéseket, illetve a terveket. Egy biztos, a klub – ha csak egy kis időre is – kiköltözik az otthonául szolgáló stadionból!

„Januárig szóló döntést tudtunk hozni a stadionnal kapcsolatban – kezdte a polgármester. – Lesz még két hazai bajnoki mérkőzés, utána január végéig nem játszik meccset a csapat a stadionban. A klub felvállalta azt, hogy kiköltözik a stadionból, mind a nagy csapat, mind az irodában dolgozó adminisztrációs munkatársak. Így a stadiont teljesen be tudjuk zárni január első, második hetéig. Ezzel pedig egy elég jelentős megtakarítást tudunk elérni, és közben tudunk tárgyalni, hogy mi legyen az azt követő időszakban. Ott lehetne az értelmes kompromisszum, hogy a mínusz egyes szintre a csapat vissza tudna menni, de a klub működése az irodákba nem! Így az épület nagy részét január, február, márciusban sem kellene fűteni, és az áramszámla is jóval kisebb lenne. Azt is meg kellene nézni, hogy mi van akkor, ha csak meccsnapokon nyitjuk ki a stadiont – nagyon fontos lenne az együttműködés. Most is vasárnap este nyolckor kezdődik egy bajnoki mérkőzés(a felvétel a Fradi-meccs előtt készült – a szerk.), aminek jelentős költségei vannak!”

Székesfehérvár polgármestere, hozzátette, a Ferencváros elleni összecsapás időpontja nem csak a rezsiszámla miatt volt rossz, de a vasárnap esti kezdéssel a kisebb gyerekes családokat is megfosztották a sportélménytől. „Egy általános iskolás gyerek egyébként nem csak kimenni nem tud vasárnap este egy mérkőzésre, de a tévében sem feltétlenül tudja megnézni, elvégre hétfőn iskola van” – hangzott el a podcastban.

Cser-Palkovics András szerint: „jó lenne, ha az állam, az önkormányzat, és a klubok mellett a döntéshozók is felelősen járnának el, hiszen a bajnoki mérkőzések időpontjának meghatározásért a Magyar Labdarúgó szövetség a felelős általában a közvetítő televízióval közösen – halkan jegyzem meg, hogy az a televízió közpénzből működik, tehát figyelemmel lehetne az őt leginkább támogató magyar állam döntéseire. Tízmilliókat lehetne így spórolni!”

A beszélgetésben elhangzik, hogy jelenleg az MLSZ-nél pattog a labda, a szövetség tud változtatni a szabályokon.

(Sportal.hu)

Hirdetés