foldA szövetség felszólítja a MAGOSZ és a NAK elnökét, hogy soron kívül nyújtsanak be olyan törvénymódosító egyéni indítványt, amely módosítja az Országgyűlés által elfogadott törvényt, és megtiltja a földadó kivetését.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) 100 százalékban egyetért a MAGOSZ és a NAK kezdeményezésével, amely tiltakozik az ellen, hogy egyes önkormányzatok földadót vetnek ki. A szövetség szerint a földadó kivetése ellen a legtöbbet Jakab István, a MAGOSZ Elnöke és Győrffy Balázs, a NAK elnöke teheti.

Aláírásgyűjtést indított a Nemzeti Agrárkamara és Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége Hódmezővásárhely földadója ellen. Az intézkedés több ezer gazdát érinthet, és hatással lehet az élelmiszerárakra is: ugyanis a tulajdonosok áthárítják a földbérlőkre a pluszterhet, amely beépül a bolti árakba.

A MOSZ többször tiltakozott az ellen, hogy az adótörvények 2020 óta lehetőséget teremtettek az önkormányzatoknak földadó kivetésére. A szervezet már a törvény megszületésekor és azóta is többször, legutóbb a hódmezővásárhelyi földadó kivetése ellen tiltakozott.

A szövetség felszólítja Jakab István és Győrffy Balázs képviselőt, hogy soron kívül nyújtson be olyan törvénymódosító egyéni indítványt, amely módosítja az Országgyűlés által elfogadott törvényt, amely megtiltja a földadó kivetését.

(VG.hu)

Hirdetés