baranyaAz országban eddig példa nélkül álló programot indít a Baranya Megyei Önkormányzat: energetikai javaslatokkal a jó gyakorlatok megosztásával nyújtanak támogatást a településeknek – olvasható a Baranya megyei hírportálon.

Új elemmel bővült a Baranya segít program, jelentette be Őri László, a megyei közgyűlés elnöke. Energetikai pontot létesítenek azzal a céllal, hogy szakemberek közreműködésével javaslatokkal és a takarékosságot segítő jó gyakorlatok megosztásával nyújtsanak támogatást az önkormányzatoknak az optimális döntések meghozatalában és a gazdaságosabb energiafelhasználás megvalósításában.

Őri László a Bama.hu kérdésére kifejtette, hogy „orosz–ukrán háború és az arra adott elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt egész Európa szankciós felárat fizet az energiáért.”

Az emiatt kialakult helyzet soha nem látott kihívások elé állított mindannyiunkat. Épp ezért döntött úgy a megyei önkormányzat, hogy az energiagazdálkodásban szakmai segítséget nyújt az önkormányzatoknak. A megyének ugyanis működnie kell.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés