kormanyhivatal hajdubiharAz elmúlt években a magyar közigazgatás történetének egyik legnagyobb reformja zajlott le; átalakult a szervezeti rendszer, létrejöttek, megerősödtek a kormányhivatalok, és kiépült a kormányablakok hálózata is. Mindez mi végre?

A kormány célja, hogy tovább egyszerűsödjön a közigazgatási ügyek intézése – adott választ a kérdésre a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Tuzson Bence múlt héten, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal felújított épületének átadása apropóján, Debrecenben. Az államtitkár fontos célként jelölte meg, hogy a közigazgatással kapcsolatba kerülő emberek a jövőben még egyszerűbben, könnyebben intézhessék ügyeiket.

A kormány előtt van az a jogszabálycsomag, amely a többi között a felesleges bejelentési kötelezettségek elkerüléséről, az egyes eljárások további egyszerűsítéséről szól – mondta. A változtatásoknak köszönhetően a közigazgatás még inkább a magyar emberek érdekében végezheti majd a munkáját.

Közös cél, hogy Magyarország a következő években Európa egyik legélhetőbb országává váljon – erősítette meg. A közigazgatásnak ebben a többi közt a gyermekek, a családok támogatása, a kis- és közepes vállalkozások segítése és a magyar kultúra erősítése a szerepe.

Az ország egyik legszebb szecessziós épülete a rendszerváltás óta a megyei önkormányzat otthona, 2011-től pedig a kormányhivatal székhelye is – mondta beszédében Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott. Az ingatlanban kapott helyet a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság és a megyei önkormányzat területfejlesztési munkaszervezete is. Az épületben csaknem 250-en dolgoznak.

A felújításról szólva közölte: a rekonstrukció első ütemében 70 millió forint európai uniós forrásból energetikai korszerűsítést valósítottak meg. A mostani, második ütemben 400 millió forint kormányzati támogatásból felújították a külső homlokzatot, az eredeti fa ablakkeretek hőszigetelő üveget kaptak, több mint 140 irodában modernizálták az elektromos hálózatot, felújítottak 12 vizesblokkot, és új lifttel szerelték fel az épületet. A rekonstrukció harmadik ütemében szeretnék felújítani az épület Piac utcai homlokzatát, az Árpád-termet és az udvar díszburkolatát is.

Hirdetés