dolgA díjazás nélkül dolgozó polgármesterek lehetséges számának növeléséről szóló törvényjavaslat általános vitájával ért véget az országgyűlés e heti ülése szerdán. A jövőben nem a háromezer, hanem a hétezer lélekszámúnál kisebb települések kaphatnak lehetőséget arra, hogy társadalmi megbízatású polgármestert válasszanak.

Az erről szóló törvénymódosítást Lipők Sándor (Fidesz) ismertette az előterjesztők nevében. Hangsúlyozta, hogy a változtatás megoldást jelenthet azoknak a településeknek, amelyeknek gondot okoz a polgármester díjazásának előteremtése – tudósított az MTI.

Hegedüs Lorántné (Jobbik) felszólalásában álmegoldásnak nevezte a változtatást. Mint mondta, azért van rá szükség, mert a kormány nem bocsát elegendő forrást az önkormányzatok rendelkezésére.

Göndör István (MSZP) véleménye szerint a 2013-as költségvetés okozta károkat nem lesz képes orvosolni a törvénymódosítás. Egy közel hétezres település anyagi helyzetén nem változtatna jelentősen a polgármester díjazásának elmaradása.

Lipők Sándor zárszavában válaszolt a kritikákra. Azt mondta, a díjazásukról lemondó polgármesterek hasznos célokra is fordíthatják fel nem vett fizetésüket.

Hirdetés