kezfogAz együttműködés áll a közigazgatás átalakításának középpontjában – mondta Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett Partnerségi Program keretében tartott Kormányhivatali Konferenciasorozat budapesti állomásán. A kormánymegbízott úgy fogalmazott, csak az összefogás, és a közös munka hozhat sikert – írja OrientPress Hírügynökség.

2010-ben a közigazgatás átalakításának kezdetén, nem csak technikai átalakítást látott maga előtt a kormány, hanem új szemlétet is igyekezett megvalósítani a közigazgatásban. Célul tűzte ki, hogy empatikus közigazgatás jöjjön létre, hogy minden közszolga úgy intézze az ügyfelek ügyeit, mintha a saját ügyében járna el – fogalmazott az eseményen Pesti Imre, melyet a partnerség jegyében Pest Megye és Budapest Kormányhivatala közösen szervezett.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntőjében kiemelte, a közjó szolgálatáról, és a partnerségről szól a közigazgatás átalakítása.

A szerkezeti átalakítások nem működnek humán erőforrás nélkül – hangsúlyozta a konferencián Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az ügyfelek az állammal az ügyintézőkön keresztül találkoznak, s ha ekkor egy új szemléletmóddal szembesülnek, más képet alakítanak ki a közigazgatásról. A közigazgatás az elmúlt években közeledett a versenyszféra rendezettségéhez, megváltozott az ügyintézői struktúra, sokkal barátságosabba lett az állam - fogalmazott az államtitkár.

A közigazgatás-fejlesztési konferenciasorozat célja, hogy a Partnerségi Program keretében a szervezők felmérjék és összegyűjtsék a különböző közigazgatási szintek közötti együttműködés eddigi tapasztalatait. Ez a szakmai fórum lehetőséget ad arra is, hogy a kormánytisztviselők elmondhassák javaslataikat a tervezési időszak során megvalósítandó közigazgatási-fejlesztési programmal kapcsolatban.

Hirdetés