navracsics veszpremA polgárokat szolgáljuk a polgárok pénzéből, a polgárok érdekeit védve, ezért a mindenkori közigazgatásnak alázatot kell mutatnia a polgárok felé - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a veszprémi járási hivatal átadó ünnepségén a múlt héten.

Hagyomány és megújulás: ez volt a jelszavunk az elmúlt négy év alatt, amikor a magyar közigazgatás megújult, hiszen láttunk már számtalan megújítási kísérletet, amely a múlt megtagadásán, a szervetlen újdonságok bevezetésén alapult, s ezek meg is buktak - mondta Navracsics Tibor. Hozzáfűzte: legyen szó a tanácsrendszerről vagy az 1990 utáni régiós törekvésekről, közös volt a sorsuk, alacsony hatékonyságú, a polgárok bizalmát el nem nyert szervezetek jöttek létre.

A közigazgatás átalakításához felhasznált hagyományokhoz bőven volt honnan meríteni az ezeréves magyar államiságból, ugyanakkor az is világos volt 2010-ben, hogy meg kell újulnia a magyar közigazgatásnak, közelebb kell vinni a polgárokhoz - folytatta. - Az innovációt a megyei kormányhivatalok, a kormányablakok, a korszerűsített járások jelentették, s azt a célt szolgálta, hogy a magyar közigazgatás megállja a helyét a szolgáltatások között. A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint ezt a célt sikerült elérni.

Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott elmondta: a most hat helyen működő veszprémi járási hivatalt egy helyen lesz, a kétmilliárd forintból felújított két patinás épületben. A Balassa-Cseresnyés, valamint a Rosos ház felújításának első üteme fejeződött be most. A két épület az 1800-as évek elején épült Veszprém belvárosában, az itt élő családok Veszprém közigazgatási és társadalmi, vallási életében fontos helyet foglaltak el, így a járási hivatal méltó helyre kerül - állapította meg. A járási hivatal a tervek szerint a nyáron költözik az épületbe, amelynek más részeit a beruházás második ütemében újítják fel. Ide kerül majd a járási hivatal mellett a rezsipont és a fogyasztóvédelmi felügyelőség is.

veszprémi járási hivatal

Hirdetés