kormanyablak jarasi miskolcKüldetésnek nevezte a közigazgatási reformot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki Miskolcon hétfőn megnyitotta az ország első járási kormányablakát.

Úgy fogalmazott: a közigazgatási reform nemcsak szakmai program, hanem küldetés, amely Magyarországon az állam és a polgárok közötti kapcsolatrendszer újradefiniálását szolgálja. „Hiszünk abban, hogy az állam és polgára (...) közötti kapcsolatrendszer nem lehet mindig és minden helyzetben alá- és fölérendelt.”

Mint mondta, egy demokráciában a polgár az, aki adójával eltartja az államot, a választásokon dönt arról, hogy kik irányítsák az államát, és aki a politikai részvétel ezernyi formájával befolyásolhatja az állam döntéseit. Hozzátette: a közigazgatásnak olyan szolgáltatásokat kell nyújtania a polgároknak, amelyekkel ők elégedettek lesznek.

A szaktárca vezetőjének ismertetése szerint a közigazgatási reformmal az is célja volt a kormánynak, hogy a széttagolt, megyei államigazgatási rendszerből a kormányhivatalok kialakításával hatékonyan működő, egységes és integrált intézmény jöjjön létre. Hozzátette: a jogszabályok átalakításával az eddigieknél hatékonyabb és egyszerűbb államigazgatási ügyintézést tettek lehetővé.

Demeter Ervin Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott reményét fejezte ki, hogy az év végéig a megye minden járásában megnyílnak a kormányablakok.

Hirdetés