navracsics_tibor03Három-négy év alatt lehet a legfejlettebbek szintjére felzárkóztatni az országban működő járási hivatalokat - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Győrben, miután tárgyalt a megyei hivatalvezetőkkel, majd megtekintette a kormányablakot és az egyik bevásárlóközpontban működő okmányirodát.

"Nagyon sokszínű most még a járási rendszer az ügyintézés tekintetében is" - jegyezte meg Navracsics Tibor. Ezzel arra utalt, hogy a járási hivatalok az önkormányzatoktól átvett helyiségekben és eszközökkel működnek négy hónapja, így a feltételek nagyban függnek a korábbi működtetők anyagi lehetőségeitől - írta az MTI tudósítása.

Az elkövetkező időszak egyik legnagyobb feladata a járási rendszer működési színvonalának, eszközellátottságának egységesebbé tétele – vázolta a jelen helyzetet a miniszterelnök-helyettes. Az, hogy ez mikorra lesz meg, "szigorúan csak pénz kérdése, az akarat megvan hozzá, a szándék megvan hozzá, az információk is megvannak hozzá".

"A célom nem az, hogy egy átlagot hozzunk létre, hanem az, hogy a legfejlettebbekhez zárkóztassuk fel a többieket" - jelentette ki a miniszter, aki szerint ez az esztendő rendkívül fontos a kormányablakok és az okmányirodák fejlesztése szempontjából, mivel az év végéig állnak össze egységes rendszerré, és vagyis 2014 kezdetére már az ország háromszáz pontján tesznek lehetővé gyorsabb és szélesebb körű ügyintézést.

Hirdetés