épulethaloAz önkormányzatoknak vissza kell kapniuk a reklámfelületként szolgáló épülethálókra vonatkozó szabályozási jogkörüket – mondta Őrsi Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) II. kerületi polgármester hétfőn.

A szocialista politikus - a momentumos Hajnal Miklós Facebook-oldalára feltöltött videóban - elmondta, ezeket az épülethálókat, reklámhálókat sokszor úgy helyezik ki, hogy nem járult hozzá a társasház egésze, az önkormányzatok pedig jelen pillanatban nem tudnak hatékonyan fellépni ezek kihelyezése ellen, mert nincs jogkörük arra, hogy eltávolítsák az épületeket elcsúfító reklámfelületeket.

Mint mondta, céljuk, hogy az épület- és reklámhálók eltűnjenek, ezért a fővárossal közösen fellépnének azért, hogy az önkormányzatok kapják vissza szabályozási jogkörüket, hogy leszedethessék a reklámhálókat.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes arról beszélt: kezdeményezik a főváros közterület-használati rendeletének módosítását, amely egyértelműbbé teszi, hogy mi számít illegális és legális helynek, valamint azt, hogy mennyi díjat kell fizetni és így hatékonyabbá teszi az illegálisan elhelyezett közterületi reklámok eltávolítását is.

(Infostart.hu)

Hirdetés