mosz_logoA Magyar Önkormányzatok Szövetsége felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen érdemi párbeszédet és folyamatos konzultációt az önkormányzatokkal, és mielőbb intézkedjen a feladatok államosításának megfelelő előkészítéséről.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége értetlenül áll az országgyűlés Esztergom önkormányzatát drasztikus elvonással érintő döntése előtt - olvasható a szervezet elnökének csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az érdekvédelmi szervezet állásfoglalása szerint „az elvonás nincs összhangban a Tállai András önkormányzati államtitkár által többször hangsúlyozott feladatfinanszírozási tervekkel, mindamellett előrevetíti az önkormányzatok jövőbeni teljes kisemmizésének árnyékát”.

A MÖSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy nem lehet tudni, mely feladatok kerülnek át a 2013-ban felálló járási hivatalokhoz, illetve nem ismert, milyen bevételek maradnak jövő évtől az önkormányzatoknál. A szervezet közleménye szerint nem ismertek az iskolák 2013-as államosításának keretei sem.

A MÖSZ közleményében felhívja a kormány figyelmét arra, hogy „a tízmillió magyar állampolgárnak szolgáltató önkormányzatok bizonytalanságban tartása ellehetetleníti az eddig is erején felül teljesítő települések biztonságos szolgáltatásait”.

Hirdetés