cserpalkovics1Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-oldalán egy viszonylag terjedelmes bejegyzésben fogalmazta meg várakozását az újonnan megalakult kormány és az önkormányzatok viszonyával kapcsolatban.

Magyarország új kormányának tagjai letették az esküt! Gratulálok minden kormánytagnak, kitartást, bölcsességet és éleslátást kívánok nekik, hiszen nem könnyű feladatokért vállalnak felelősséget!

Polgármesterként, az önkormányzatiság és az önkormányzati rendszer elkötelezett híveként kötelességem, hogy rögtön az új kormány első, teljes munkanapján felvessek néhány a magyar településeket érintő kérdést, persze a teljesség igénye nélkül. Korábbi ígéretemnek megfelelően ezeket pontokba rendeztem.

12 év tapasztalatával vallom, hogy erős állam nincsen erős és cselekvőképes önkormányzatok nélkül. Az államnak partnerként kell kezelnie a településeket, de az önkormányzatok sem várhatják minden probléma megoldását kizárólag az államtól.

Szó esik a településfejlesztés, feladatfinanszírozás, az állam–önkormányzat viszonyrendszerről az önkormányzatok mindennapi működésében.

A teljes Facebook bejegyzés itt olvasható

A Mandiner összefoglalója itt olvasható

Hirdetés