hiv0Debrecenben adták át az ország egyik legnagyobb kormányablakát, 28 munkaállomással, 585 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadáson Biró Marcell közigazgatási államtitkár kiemelte, az állampolgárok ma már három csatornán tudják ügyeiket intézni: a kormányablakokban, interneten keresztül és a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon, ahol már érdemi ügyintézésre is lehetőség van.

Nyíradony után Debrecenben nyílt meg Hajdú-Bihar megye második új típusú kormányablaka, Tiszacsegén pedig szintén a héten adnak át új ügyintézési irodát. 'A mai napnak nemcsak az a 70 ember örül, akik sokat tanultak azért, hogy itt dolgozhassanak, hanem remélhetőleg az a 220 ezer ember is, akik a kormányablak potenciális ügyfelei” - mondta ünnepi beszédében Rácz Róbert, kormánymegbízott. Kiemelte továbbá, hogy a kormányablakban dolgozó kollégák megtanulták és elfogadták azt a fajta új szemléletet, amely szeretne egy új kultúrát meghonosítani. Reményét fejezte ki, hogy az állampolgárok is értékelni fogják a kormány azon igyekezetét, amely révén az ő pénzükön, őket szeretné kiszolgálni a nap 12 órájában.

Biró Marcell, a KIM közigazgatási államtitkára elmondta, az elmúlt négy év munkája arról szólt, hogy visszaszerezzék az állampolgárok bizalmát. „Ennek érdekében alakítottuk át a közigazgatás szervezetét, visszaállítottuk a megyei kormányhivatalokat, a járási hivatalokat, hogy minél közelebb hozzuk az államigazgatást az emberekhez” - emelte ki. Az államtitkár hozzátette, ma már három csatornán intézhetik ügyüket az állampolgárok: a kormányablakokban, interneten keresztül és a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon, ahol már érdemi ügyintézésre is lehetőség van.

A szervezetátalakítás mellett próbáltuk egyszerűbbé tenni az ügyintézést, leépítve a felesleges dokumentumok begyűjtését. Három csatornán lehet intézni: kormányablakokban, interneten keresztül és a 1818-as számon, ahol már érdemi ügyintézésre is lehetőség van. „Mindez azonban mit sem érne a személyi állomány megújítása nélkül, amelytől azt várjuk, hogy az állampolgárok úgy érezzék, bizalommal fordulhatnak ügyeikkel az állam felé” - emelte ki Bíró Marcell.

Az átadással az ország egyik legnagyobb kormányablaka nyílt meg: 585 négyzetméteren, 28 munkaállomással és 70 munkatárssal.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Hirdetés