kormanyablakbuszMeg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a kistelepüléseken, a kisebb falvakban is el lehessen érni a magyar államot – jelentette ki a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára egy mobil kormányablakbusz átadásán kedden Nyíregyházán.

Akkor maradnak meg Magyarországon a falvak, ha onnan többi között az állam szolgáltatásai is megfelelően elérhetők lesznek, ebből a szempontból van nagy jelentősége az országban hetedik mobil kormányablakbusz szolgálatba állításának – mondta beszédében Tuzson Bence illetékes államtitkár. – Az államnak nehéz, de alapvető feladata és kötelessége mindenhol biztosítani a kormányzati szolgáltatásokat.

A megyei kormányhivatal épülete előtt megtartott ünnepségen a politikus arról is beszélt, hogy az állam akkor működik jól, ha egyrészt az emberek közötti, valamint az állam és polgárai közötti bizalomra épül. Akkor tudjuk ezt az országot biztonságosan megtartani, ha ez a kettős bizalom fennmarad és erősödik – folytatta –, ehhez pedig az államnak teljesítenie kell az emberekkel szembeni alapvető kötelességét, azaz a mindenki számára egységes hozzáférést például az ügyintézés lehetőségéhez. „Ez olyan feladat, amelyet mindenhol, minden településen, nagytelepülésen és a kistelepülésen is érvényesíteni kell, bizalom nélkül nincsen biztonság.”

Tuzson Bence beszédében megerősítette, hogy eljárási kérdésekben komoly változások következnek, ennek egyik első eleme az Országgyűlés által már elfogadott új eljárási törvény. Magyarországon jelenleg mintegy 2200 ügycsoportban kell ügyet intézni, ami hatalmas szám, ezért ezeket az ügytípusokat egyenként áttekinti és csökkentésükre tesz majd javaslatokat egy nemrégiben alakult munkacsoport.

„A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint az emberek és a hazánk szolgálata” – jelentette ki az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Köszönet illeti a közigazgatásban dolgozókat elkötelezett munkájukért, a hivatalos ügyek gyors és szakszerű ügyintézéséért – mondta. Az átadási ünnepség végén történelmi egyházak képviselői áldották meg és szentelték fel a megye első mobil kormányablakbuszát.

Hirdetés