tata0Kialakítására és üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat.

A tatai önkormányzat évek óta tervezi egy szabadstrand kialakítását, ám a munkálatokat többször elhalasztották. Most úgy tűnik, célegyenesbe fordulhat a régen várt strandszakasz megvalósítása, írta a Kemma.

A város önkormányzatának legutóbbi ülésén elhangzott előterjesztés szerint az önkormányzat kiemelt céljának tekinti az Öreg-tó partján egy megfelelő szabadstrand kialakítását, annak érdekében, hogy a tóban megfelelő körülmények között, de lehetőség legyen a fürdőzésre.

A strandot a Tópart sétány Építők parkja utáni részén szeretnék kialakítani. A strand területe 4500 négyzetméter lenne, itt alakítanák ki az üzemeléshez szükséges, maximum 4 darab kiszolgáló létesítményt: öltözőt, zuhanyzót, padokat, szolgáltatást nyújtó egységeket. Tavaly a strand üzemeléséhez szükséges közműcsatlakozási lehetőségeket már kiépítették – tájékoztatott a portál.

A stranddal érintett területrész helyi természetvédelmi terület kezelési övezetébe tartozik, továbbá Natura 2000 terület is. Így kialakítás tervezésénél, az elhelyezendő felépítmények számának meghatározásánál a terület, környezet megóvását tekintették az egyik szempontnak. A hatásbecslési dokumentáció benyújtása után a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, mint környezetvédelmi és természetvédelmi hatóság a szabadstrand kialakítását engedélyezte.

Mivel sem az önkormányzat, sem az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok nem rendelkeznek megfelelő kapacitással a szabadstrand kialakítására és üzemeltetésére, erre pályázatot írnak ki – olvasható az önkormányzat előterjesztésében.

A pályázati kiírás értelmében a nyertes pályázó feladata lenne a szabadstrand üzemelésének megkezdéséhez szükséges további munkálatok elvégzése, valamint a szükséges engedélyek beszerzése. A pályázat rögzíti, hogy a szabadstrand területét nem zárhatják el, a sétány részen a gyalogosok átjutását továbbra is biztosítania kell, valamint a szabadstrandra történő belépésért díjat az üzemeltető nem számíthat fel, de az ott igénybe vehető szolgáltatásokért díj beszedésére jogosult.

(Sokszínű Vidék)

Hirdetés