posta1Jelentősen csökkenő üzleti eredmény és veszteséges működés mellett tavaly is nyereséggel zárta az évet a Magyar Posta, köszönhetően az állami támogatásoknak és egyéb bevételeknek. Idén már megkezdődött a veszteséges tevékenységek kiszervezése, így a kistelepüléseken lévő posták egy része más üzemeltetőkkel összefogva működhet tovább. A társaságnál hosszú hónapokkal elhúzódtak a bértárgyalások, ám lehetséges, hogy idén a 2020-as szintet is meghaladhathatja a keresetkiáramlás, viszonylag szerény alapbéremelés mellett.

Az állami vállalat 199,6 milliárd forintos árbevétellel zárta a 2020-as évet, ez enyhe csökkenést tükröz a 2019-es 204 milliárdnyi forgalomhoz képest – írja a napi.hu. Ezzel együtt a posta éves kiadásai is növekedtek, és idén is érdemben meghaladták a bevételek szintjét: tavaly 208,2 milliárd forintra rúgtak a társaság ráfordításai, amely közel 3 milliárddal több, mint 2019-ben.

Ezzel szemben 425 millió forintos nyereséget mutatott fel a Magyar Posta, azután, hogy 2019-es 145 millió forintos adózott eredménnyel zárt. Arra, hogy ez a "varázslat" hogyan jöhetett létre, az egyéb bevételek soron kereshetünk magyarázatot. A társaság egyéb bevételei 52,6 milliárd forintot tettek ki tavaly, jelentősen meghaladva a 2019-es 31,7 milliárdos szintet. 

A cikk itt olvasható tovább »

Hirdetés