alkalmazottA védelmi igazgatásban résztvevő megyei szakembereknek tartottak kétnapos felkészítést és konferenciát Somogy megyében. A megyei kormányhivatalban rendezett munkaértekezleten házigazdaként dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke is köszöntötte a szakembereket.

 2012. január elsejétől a védelmi igazgatás teljes rendszere átalakult. Tevékenysége átláthatóbb, szabályozottabb, ugyanakkor komplexebb is lett. Az egyes megyei védelmi bizottságok munkaszervezetei – védelmi titkárságok, így a Somogy Megyei Védelmi Bizottság is – a megyei önkormányzatoktól átkerültek a megyei kormányhivatalok feladat-, és hatáskörébe. Az elnöki tisztséget 2012. január elsejétől a megyei közgyűlés elnöke helyett a megyei kormányhivatal vezetői, a kormánymegbízottak vették át.

A védelmi igazgatás új rendszerének bevezetése óta ez az első közös a BM OKF és HM Védelmi Igazgatási Főosztály által rendezett kétnapos napos munkaértekezlet, mondta el köszöntőjében dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, aki elmondta, hogy megtiszteltetés, hogy a rendezvénynek Somogy megye és a Somogy Megyei Kormányhivatal adhat otthont. A megyei védelmi bizottság elnökeként a kormánymegbízott az elmúlt időszakban végzett munkát értékelve a migrációval kapcsolatos feladatokat hangsúlyozta. A tavalyi évben Somogy megye határait mintegy 150 ezer fő lépte át ellenőrizetlenül, mely helyzet kezelése próbára tette a védelmi igazgatásban résztvevőket, de a rendszer kiállta próbát.

A munkaértekezleten részt vett dr. Varga Attila Ferenc ezredes, HM VIF főosztályvezetője, dr. Bónyai Eszter tű ezredes, BM OKF főosztályvezető, Wéber Antal tű. dandártábornok, Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Fehér Gábor alezredes, SMVB titkár, a BM OKF, valamint a HM Védelmi Igazgatási Főosztály központi és területi állománya. (Somogy Megyei Kormányhivatal)

Hirdetés