ujjanosA magyar kórházak felújítása és fejlesztése akkor is folytatódni fog, ha az ország nem kapja meg az Európai Uniós helyreállítási forrásokat – mondta Varga Mihály az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb építészeti átadóünnepségén.

Azt is elmondta, hogy a kormány az idén 2884 milliárd forintot költött az egészségügyre. AZ elmúlt években 17 fővárosi egészségügyi intézmény fejlesztése valósult meg.

A kormány elkötelezett abban, hogy az egészségügy forrásai, lehetőségei bővüljenek - mondta a pénzügyminiszter az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb építészeti átadóünnepségén kedden.

Varga Mihály ígérete szerint az Európai Bizottsággal létrejött megállapodás alapján a helyreállítási és újjáépítési programban jelentős forrásokat fognak majd arra fordítani, hogy a beruházások folytatódjanak.

Ha ideérkezik, ha nem ez az uniós pénz, nemzeti forrásból akkor is készen állunk arra, hogy az egészségügy az őt megillető forrásokat megkapja – mondta a miniszter.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés