torokszntCsaknem 800 millió forintból korszerűsítik az önkormányzati tulajdonú déli iparterületet Törökszentmiklóson. A fejlesztés célja a munkahelyteremtés elősegítése, valamint a térség gazdaságának erősítése - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal közleményében.

A magyar állam és a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) támogatásával csaknem 800 millió forintból korszerűsítik Törökszentmiklós önkormányzati tulajdonú déli iparterületét.

A program nyitórendezvényén a résztvevőket Boldog István a térség országgyűlési képviselője, Fehér Petra a megyei közgyűlés alelnöke és Markót Imre polgármester köszöntötte

Boldog István elmondta, hogy a fejlesztés célja a munkahelyteremtés elősegítése, a térség gazdaságának erősítése. A projekttel támogatják a foglalkoztatás-ösztönző gazdaságfejlesztést, illetve segítik a magasabb képzettséggel rendelkezők számára vonzó munkahelyek létrehozását. A vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás is – tette hozzá.

Az alapkőletételi ünnepségen részt vett a kormányhivatal képviseletében Katona Károly főigazgató, Botka János Hunor, a Törökszentmiklósi Járási Hivatal vezetője és Nagy-Bana Zoltán a Foglalkoztatási Osztály vezetője is.

OrientPress

Hirdetés