hullEgyre jobban növekszik a köztisztasági, valamint a takarítási szolgáltatások igénye – derül ki a www.kozbeszerzes-online.hu statisztikai adataiból – írja a Világgazdaság.

Az elmúlt 3 hónapban jelentős számú hulladékkezelő vállalkozás nyert el közbeszerzési eljárást. Az eddigi befektetett összérték meghaladja a 10 milliárd forintot, míg tavaly évben közel 3 milliárd forint volt a bevétel a www.kozbeszerzes-online.hu adatai szerint.

A top 5 hulladékkezelési projekt értéke 8,7 milliárd forint, amelyből az első Európai Uniós forrásból társfinanszírozott  kármentesítési projekt, melynek az ajánlatkérője Szigetszentmiklós Város Önkormányzata, a befektető nyertes pedig a Terra-log Mélyépítő Kft. közös ajánlattevő. A második helyezésen a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szerepel három elnyert hulladékgazdálkodási tenderrel. A Vertikál Konzorcium, melynek tagjai a Vertikál Nonprofit Zrt. és Vertikál VKSZ Zrt, a harmadik helyen szerepel öt nyertes projekttel, melynek az összértéke meghaladja az 1 milliárd forintot.

A legtöbb hulladékkezelési projekt természetesen Pest megyében valósult meg, ezt követi Baranya megye, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Zala megyében is jelentős számú szerződést kötöttek meg.

Legyen szó önkormányzatok, hivatalok épületeinek takarításáról, kórházak, irodák, iskolák vagy akár erőmű létesítményeinek a takarításáról, ebben az évben enyhe növekedés vehető észre, ami ezt az üzletágat is illeti. A három hónap közbeszerzési eljárások összértéke ezen a területen 1,8 milliárd forint.

Hirdetés