fa11Az Ipoly Erdő Zrt. a 2018-2019-es fűtési szezonban is gyorsan kiszállítja a szociális tűzifát a rászorulóknak. Idén 99 települést látnak el a szociális tűzifa program keretében, az érintett önkormányzatok több mint 10 ezer köbméter tűzifát igényeltek.

Az erdőgazdaság ennek a mennyiségnek a kétharmadát már kiszállította, és az ünnepek előtt még több helyre igyekszik eljuttatni a fűtéshez szükséges tűzifát.

Az Ipoly Erdő Zrt. 2018-ban is változatlan feltételekkel, a piaci árhoz képest nagy kedvezménnyel adja a szociális tűzifát a sikeresen pályázó önkormányzatoknak.

A szociális tűzifa programban csak kemény lombos fafajok szerepelnek az erdőgazdaságnál, tehát akácot, csert, bükköt vagy tölgyet értékesítenek. Az igényt benyújtó települések száma a korábbi évekhez hasonló,  ám a támogatás által megvásárolt szociális tűzifa mennyisége közel a kétszerese.

Decemberben megérkezett az igazi tél, ezért az erdőgazdaság a lehető leggyorsabban szolgálja ki az önkormányzatokat.

Az erdőgazdaság 64 ezer hektár erdőterületen folytat tartamos erdőgazdálkodást, évente közel 100 ezer köbméter tűzifát termel ki, ez a mennyiség évek óta változatlan. Az erdőgazdaság idén is ki tudja szolgálni az összes hozzá forduló önkormányzatot, aki a rendelkezésére álló támogatási keretből szociális tűzifát vásárolna az Ipoly Erdő Zrt.-nél.

Ipoly erdő Zrt. közlemény

Hirdetés