volanujDecemberig száz darab Credobus Inovell 12 típusú autóbusz állt forgalomba országszerte a Volánbusznál, a járművek beszerzési értéke mintegy nettó 6,5 milliárd forint volt – közölte a Volánbusz Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a járművek az ország 15 megyéjének helyközi-távolsági vonalain szállítják az utasokat.

Felidézték, hogy a 2022 júniusában eredményesen zárult közbeszerzési eljárásnak köszönhetően a Kravtex-Kühne Csoport ősz végéig száz darab Credobus Inovell 12 típusú, kéttengelyes, normál padlós szóló autóbuszt szállított a Volánbusznak.

A Kravtex eddig több mint 2400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak,a mosonmagyaróvári-győri gyártású buszok részaránya a hatezer darabos flottában meghaladja a 40 százalékot.

Mint írták, a Credobus Inovell 12 típusú buszok 73 utas egyidejű szállítására alkalmasak, utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, egységes és modern fedélzeti utastájékoztatóval vannak felszerelve, továbbá az utasülések usb-töltőpontokkal és telefontartókkal is rendelkeznek. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag-kibocsátás és a biztonságos üzemeltetés érdekében euro6d előírásoknak megfelelő, hatékony dízelmotor hajtja.

A Volánbusz 2022-ben várhatóan mintegy 530 millió utas szállításáról gondoskodik országszerte folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállománnyal. Már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai.

A közlekedési vállalat 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően több mint 1800 új és újszerű autóbusz állt forgalomba, és további mintegy 300 jármű érkezésére rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással – olvasható a Volánbusz közleményében.

(Index.hu)

Hirdetés