aranypartKosárpályával gazdagodott a napokban az Aranypart II. A tavaly ősszel átadott műfüves focipálya és a hetekben elkészült teqballasztal mellé strandröplabdapályákat is szeretne az egyetemi sportklub. Nagyot változott az elmúlt években a győriek kedvelt pihenőhelye. Az önkormányzat a terület komplex fejlesztési tervein dolgozik.

Az Aranyparton járók láthatták, hogy a II-es területen a napokban egy teqballasztalt és egy kosárlabdapályát vehettek birtokba a sportolni vágyók. Mint Gyömörei Tamástól, a Széchenyi-egyetem sportegyesületének elnökétől megtudtuk, bár a kosárpálya elkerített, természetesen bárki előtt nyitva áll, aki kosarazni szeretne. Délelőtt és kora délután az egyetemistáké, délután az egyetemi és városi közösségi sporté a terep. Mindkét létesítmény az egyetemi sportegyesület beruházása. Jórészt taós támogatásból valósultak meg, a terület tulajdonosa, a győri önkormányzat az önrészt biztosította. A beruházás végösszege 86 millió forint.

A Mobilis mellett tavaly ősszel adták át a 40 millió forintba került 500 méteres futópályát és műfüves labdarúgópályát. Gyömörei Tamás elmondta, hogy a focipálya kihasználtsága szorgalmi időszakban majdnem százszázalékos. Az egyetem szabadtéri sportparkjának következő fejlesztése az Aranypart II futókörén belül megépülő, nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas strandröplabdapálya lesz, 100 millió forintos taós pályázatból. A kerítéssel határolt létesítményt ugyancsak bárki használhatja majd. Fontos, hogy ehhez szabadtéri zuhanyzó is épül – ez most nagyon hiányzik a holtág szabadstrandjáról. Sokat változott pár év alatt a győriek közkedvelt pihenője, az Aranypart II. Elbontották a holtág melletti töltést, parkolók épültek, a kivágott fák helyére újabb fasort ültettek. Egy vállalkozó jóvoltából tavaly óta kajakot, kenut is lehet a parton bérelni, újdonságként pedig a holtág vizén is feltűntek az állószörfösök. Megkérdeztük az önkormányzatot a további fejlesztésekről, azt válaszolták, hogy dolgoznak az Aranypart I–II. komplex fejlesztési tervein. A cél, hogy a két, szabadidős tevékenységre alkalmas terület minél több színvonalas lehetőséget nyújtson a győrieknek; részletekkel később szolgálhatnak.

Kisalföld

Hirdetés