pecsÁllandó jogi képviseletre körülbelül ötven százalékkal kevesebb pénzt fizetnek ki az önkormányzat cégei, mint az előző városvezetés idején.

Péterffy Attila polgármester tavaly őszi hivatalba lépése után, kezdeményezte az önkormányzat, annak intézményei és az önkormányzat tulajdonában álló cégek átvilágítását.

Amint arról egy december elején tartott sajtótájékoztatón beszámolt, az előző önkormányzati ciklusban 1,3 milliárd forintot fizettek ki ügyvédi megbízásokra. Az összeg irreálisan magas volta miatt, megvizsgálták, hogy az egyes ügyvédi szerződések és kifizetések okoztak-e vagyoni hátrányt az egyes városi szervezeteknél.

pécsma portálon közzétett adatok szerint, a korábbi városvezetés idején, többnyire átalánydíjas szerződésekkel dolgoztak az ügyvédek, ellenőrizhetetlen és átláthatatlan volt, hogy mely munkáért mennyi pénzt tesznek zsebre, nem volt teljesítményarányos a rendszer és egy szűk ügyvédi kör dolgozott az önkormányzat cégeinek – közülük többen semmilyen pécsi kötődéssel nem rendelkeztek.

Az új városvezetés úgy döntött, hogy óradíjas elszámolásra álltak át az átalánydíjról minden önkormányzati cégnél, mindenhol maximálták a havonta elszámolható óraszámokat és óradíjplafont vezettek be, ügyvédi óradíjat kizárólag elvégzett munka után, a teljesítés leigazolását követően fizetnek és kizárólag pécsi ügyvédek dolgoznak az önkormányzat cégeinek.A változásoknak köszönhetően, összességében jelentősen csökkentek a jogi kiadások. Állandó jogi képviseletre körülbelül ötven százalékkal kevesebb pénzt fizetnek ki a cégek.

(Hírklikk)

Hirdetés