virus1Több általános és középiskola diákjainak már a tanteremben is maszkot kell viselniük, így változtattak az intézmények járványügyi szabályaikon az elmúlt hetekben. Van, ahol csak az alsó tagozatosok kapnak „felmentést", máshol a tanároknak kell mérlegelniük a kockázatokat: ha nem lehet tartani a másfél méteres védőtávolságot, a saját órájukon kötelezővé tehetik a maszkviselést.

Orvosi, FFP2, N95 vagy munkavédelmi, sőt akár textilmaszkot is lehet viselni, de az iskola egész területén el kell takarni az orrot és a szájat – ez áll a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumának járványügyi tájékoztatójában.

Az intézményben október 8-ától szigorítottak a szabályokon, azóta az összes közösségi térben, a folyosókon, az ügyfélfogadási helyiségekben is kötelező a maszk, amit csak a menzán és a büfében, az étkezés idejére lehet levenni. A tantermekben is előírták a maszkviselést, és azt is hozzáteszik, hogy az iskolát „kizárólag egészséges, megbetegedés tüneteit nem mutató személy” látogathatja.

A cikk itt olvasható tovább »

Hirdetés