multispVisszavette az újpesti önkormányzat a káposztásmegyeri Multisport Bázis üzemeltetését attól a cégtől, amellyel a korábbi városvezetés szerződött - írja az önkormányzat.

Az új városvezetés szerint a megállapodás törvénytelen és nagyon drága volt. A sportpályát már az újpesti vagyonkezelő üzemelteti, a kerület így negyedmilliárd forintot spórol meg.

Az előző városvezetés tavaly augusztusban, az átadás előtt nem sokkal kötötte meg a szerződést a frissen alakult Multisportbázis Kft.-vel a komplexum ötéves üzemeltetésére. A megbízás évi körülbelül 70 millió, azaz jóval több mint bruttó 300 millió forintról szólt, és jócskán meghaladta azt az értéket, amely fölött már közbeszerzést kell kiírni. Ez azonban elmaradt, Telek Zoltán, a vagyonkezelő akkori igazgatója gond nélkül aláírta a szerződést, a cég pedig simán megkapta a munkát - írja az önkormányzat.

A sportbázist az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. üzemelteti, a pályát az önkormányzati cég munkatársai nyitják, zárják, ők vigyáznak majd a gyerekek testi épségére is, és gondoskodnak a technikai háttérről is. A szakmai működtetésbe azonban bevonják az újpesti sportszervezeteket is.

A Wintermantel Zsolt-féle korábbi vezetés a második ütemben látványos, ám indokolatlanul drága kiszolgáló épületekkel (kerékpárszervíz, fittneszterem, egészséges termékeket kínáló vendéglátóhely stb.) bővítette volna a bázist. Ezek megépülnek majd, de kevesebb funkcióval és jóval olcsóbban - írja az önkormányzat.

(ITT lakunk)

Hirdetés