irodaAz utóbbi időben egyre gyakrabban próbálják magukat 'pályázatírónak' nevező csalók megtéveszteni a vállalkozásokat - írja közleményében a Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ). A szövetség közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a csalók olyan vonzó feltételű kiírással kecsegtetik a cégeket, amely nem létezik, és a jövőben sem várható – írja az MTI.

A PÁTOSZ példaként jelezte: a csalók telefonon azzal keresik meg a vállalkozásokat, hogy bármely régióban 70-80 százalékos támogatással 500 ezer és 60 millió forint közötti támogatást kaphatnak, cserében semmit sem kell vállalniuk, csupán 2 éven belül fel kell használniuk a támogatást. Néha elhangzik az is, hogy utófinanszírozás helyett már előre kiutalják a támogatást.

Ehhez a telefonálókkal kell szerződést kötni, akik 100-120 ezer forint plusz áfa 'regisztrációs díj' ellenében mindent elvégeznek majd. A hitetlenkedőket azzal próbálják meggyőzni, hogy gyorsan ki akarják osztani a Magyarország elleni 'túlzottdeficit-eljárás' megszüntetésével felszabadult EU-forrásokat, ezért március 31-éig lehet csak benyújtani a pályázatokat. A telefonálók célja a 'regisztrációs díj' beszedése a nem létező kiíráshoz - írja közleményében a PÁTOSZ.

A szövetség közleményében azt tanácsolja, hogy senki ne fizessen előre semmilyen díjat, ameddig meg nem győződött a kiírás létezéséről a kódszám alapján - ebben ingyenes tanácsadással segít a Pátosz.

Hirdetés