bolcsode01Sok kisgyermekes családnál április és május időszakában nagyon fontos döntést hoznak. Hiszen ekkor van a bölcsődei jelentkezési határidő. Vannak települések, ahol egyáltalán nincs bölcsődei ellátás, van, ahol a túljelentkezések miatt várólistát vezetnek. Előfordul, hogy már a pocaklakót várólistára jelentkeztetik a szülők. Melyek a gyermekek napközbeni ellátásának igénybevételi feltételei? Mennyit fizet az ellátásért, akinek bölcsödébe jár a gyermeke?

Akik 2021. szeptemberétől szeretnék megkezdeni gyermekük bölcsődei beszoktatását, azoknak általában április közepétől május elejéig, május közepéig tart a beiratkozás, de intézményenként lehetnek eltérések. Van olyan intézmény, ahol a meghirdetett beiratkozási időszakon túl, az ellátás kezdő időpontját megelőzően legfeljebb négy hónappal előbb nyújtható be jelentkezés. Míg máshol az aktuális nevelési évre vonatkozóan lehet a várólistára feliratkozni.

A 20 hetes és 3 éves kor közötti családban nevelkedő gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését a térítési díj ellenében, vagy támogatottan igénybe vehető, nem kötelező bölcsődei ellátás biztosítja.

A cikk itt folytatódik »

Hirdetés