ujsag2Nyilvánosságra hozta saját honlapján az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a sajtótermékek által megküldött tájékoztatókat a 2019. évi helyi és nemzetiségi önkormányzati választási kampányban megjelentetett politikai hirdetések adatairól.

 A választási eljárásról szóló törvény előírása értelmében a 2019. évi helyi és nemzetiségi önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak azok a sajtótermékek tehettek közzé, amelyek előzőleg megküldték hirdetési árjegyzéküket az ÁSZ részére.

Az ÁSZ által nyilvántartásba vett sajtótermékeknek a választást követő 15 napon belül tájékoztatniuk kellett az Állami Számvevőszéket a közzétett politikai hirdetésekről. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölő szervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban és milyen terjedelemben tette közzé. 18 olyan sajtótermék volt, amelyik előzőleg megküldte árjegyzékét az ÁSZ részére, ugyanakkor arról nyilatkozott, hogy a kampányidőszakban nem tett közzé politikai hirdetést.

A törvényben meghatározott határidőig összesen 91 sajtótermék (76 nyomtatott és 15 elektronikus) juttatta el tájékoztatóját az ÁSZ részére a 2019. évi helyi és nemzetiségi önkormányzati választás kampányidőszakára vonatkozóan. A beérkezett tájékoztatók a szervezet honlapján, itt érhetők el.

Hirdetés