rezsi„Október 15-ig igényelhetik a tizenkétezer forintos tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a települések önkormányzataitól azok, akik fával, szénnel, brikettel, propán-bután palackkal vagy tartályos gázzal fűtenek a téli időszakban” – közölte a Magyar Hírlappal Németh Szilárd.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa emlékeztetett, a kormány ígéretet tett arra, hogy a támogatás minden családnak jár. Hozzátette, hogy akiknél gázszámlából le lehetett vonni a tizenkétezer forintos összeget, már hónapokkal ezelőtt megtörtént a jóváírás.

„Mindenkihez el fog jutni a rezsicsökkentés” – szögezte le a politikus, és rámutatott: amennyiben a gazdaság állapota lehetővé teszi és a téli időjárás is megköveteli, a kormány a következő években is élni fog a téli rezsicsökkentés eszközével. 

A Belügyminisztérium közleménye szerint mintegy nyolcszázezer olyan háztartás van az országban, ahol bár a településen van gáz- vagy távhőszolgáltatás, a házakban fával, szénnel fűtenek. Kiemelték, hogy az érintetteknek az igénybejelentő nyilatkozatban rögzíteniük kell a kért fűtőanyag fajtáját, és a háztartásonként tizenkétezer forint értékű tüzelőanyagról az önkormányzatok gondoskodnak, azt a téli fűtési szezonban vehetik majd át az igénylők.

Felidézték, a kormány korábbi döntése nyomán azok a családok is megkapják a téli rezsicsökkentést, amelyek olyan településen élnek, ahol nincs kiépített gáz- vagy távhőszolgáltatás. A kabinet a február végi, március eleji rendkívüli hideg miatt döntött úgy, hogy tizenkétezer forintos támogatást ad a családoknak. Emellett egymilliárd forinttal megemelték a szociális célú tüzelőanyagra fordított összeget is. 

Hirdetés