florianEredetileg azt tervezte a főváros, hogy idén tavasszal elindulnak a III. kerületi Flórián téri felüljáró felújítási munkálatai. Mivel jól láthatóan ez nem történt meg, a Portfolió megkereste a Budapesti Közlekedési Központot kérdéseivel.

Januárban számoltunk be arról, hogy várhatóan 14 hónapon keresztül újíthatják fel a Flórián téri közúti  felüljárókat. Az eredeti tervek tavaszi indulásról szóltak, azonban azóta sincs semmi nyoma ennek. A BKK megkeresésünkre közölte: "a Flórián téri közúti felüljárók a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKK beruházásában történő felújítására 2018. december 18-án jelent meg a közbeszerzési felhívás. A 2019. március 8-i ajánlattételi határidőig egy ajánlat érkezett, amelynek értéke jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló fedezetet, ezért az eljárás eredménytelen lett". A BKK jelenleg vizsgálja, hogy milyen, esetleg módosított közbeszerzési feltételekkel és műszaki tartalommal indítható a leghamarabb újra közbeszerzési eljárás, hogy a kivitelezés a jövő évben elkezdődhessen

"Egyelőre tehát nem tudjuk megmondani, hogy mikor kezdődhetnek a felújítási munkák, ugyanakkor amint információkkal rendelkezünk a munkakezdésről, haladéktalanul tájékoztatást adunk róla" - tették hozzá.

portfolio.hu

Hirdetés