zalakaros1Zalakaros centruma a nemzeti gyógyfejlesztési stratégiának, minőségi beruházásaival mára nem csupán gyógyhely, de nemzedékek kedvelt pihenőhelye is – hangsúlyozta Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja azon a konferencián, amelyet a zalakarosi víz gyógyvízzé minősítésének 40. évfordulója alkalmából rendezett a Zalakarosi Fürdő és a város önkormányzata.

A Hotel Freyában tartott ünnepségen a kormánymegbízott rámutatott: 1978, azaz a település gyógyhellyé nyilvánítása óta Zalakaros komoly eredményeket tud felmutatni, turisztikai fejlesztésein keresztül az ország gyarapodásához is hozzájárult.

A fejlesztések folytatását ígérte a találkozón Novák Ferenc, a város polgármestere, hiszen – mint mondta – Zalakaros 1,6 milliárd forintos projekt megvalósítása előtt áll.

A beruházás célja a gyógyhelyközpont kialakítása, illetve erre felfűzött szolgáltatások biztosítása, melyek a város gyógyhely rangját erősítik a továbbiakban.

Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke kiemelte: a jövő évtől a fürdők energiahatékonyságának növelését célzó beruházások indulnak, azzal a céllal, hogy a létesítmények üzemeltetése mind gazdaságosabb és a modern körülményeknek megfelelőbb lehessen.

Cziráki László a fürdő vezérigazgatója az ünnepségen rámutatott: a fürdő méltó ünnepségekkel, tárgyi emlékekkel tiszteleg múltja előtt, s a gyógyhelyi rangra is építve határozza meg fejlesztéseit. Ugyanakkor gondot fordít arra, hogy újabb beruházásokkal minden korosztály számára kedvelt turisztikai célpont legyen. Ezek figyelembevételével újul meg idén a gyógycentrum, bővül és alakul át a szaunaudvar, de cél egy ötcsillagos kemping létrehozása is.

(OrientPress)

Hirdetés