naperomuBefejeződtek az építési munkálatok az ALTEO Nagykőrös külterületén, illetve Balatonberényben található naperőműparkjai esetében, így az átadást követően újabb két erőműpark kapcsolódhatott be az energiatermelésbe a tőzsdei vállalat portfólióján belül.

A most elkészült, saját kivitelezésű erőműparkokkal – a monori és a domaszéki mellett – már négy működű naperőműparkkal rendelkezik az ALTEO. A társaság naperőművi projektjeinek névleges teljesítménye az átadott létesítményekkel együtt immár eléri a 20 megawattot, a teljes megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfólió kapacitása pedig eléri az 55 megawattot.

Megkezdik kereskedelmi üzemüket azok az ALTEO által Nagykőrös külterületén, illetve Balatonberényben épített naperőműparkok, amelyek létesítése céljából tavaly év közepén akvirált – az építéshez szükséges engedélyekkel rendelkező – projekttársaságokat az energetikai vállalat. Az erőműparkok a 2017-2019-es stratégia keretében megvalósuló 10-15 milliárd forintos beruházási program részeként valósultak meg. Az elkészült létesítmények több szempontból is mérföldkőnek számítanak a társaság életében: egyrészt mert a monori erőmű után a most átadott egységek is a társaság saját kivitelezésében valósultak meg, másrészről pedig azért, mert a beruházások lezártával immár összesen négy működő naperőműparkkal rendelkezik az ALTEO.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés