obuda1Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a korábbi évek tematikus tárlatainak folytatásaképpen 2018-ban negyedik alkalommal rendezi meg az Óbudai Képzőművészeti Tárlatot a Fő téri Esernyős Galériában.

A kiállítássorozattal a III. Kerület Önkormányzatának és a tárlat szakmai kuratóriumának célja, hogy a városrészhez szorosabb-tágabb összefüggésben kapcsolódó, a kerület sajátosságaira reflektáló friss és színvonalas kortársművészeti alkotásokat mutasson be.

A 2016-os „Óbuda-Aquincum, személyes utak egy antik világba”, illetve 2017-ben „SZINDBÁD – ÓBUDA” címmel megrendezett, tematikájukban a kerület múltjának máig nyúló hatásával foglalkozó kvalitásos és sikeres kiállítások után a pályázat kiírói a jelen mindennapjai felé fordítják a figyelmünket.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2018-ban „NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán” címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.

A kétfordulós, nyílt beadású pályázaton részt vehet minden olyan professzionális alkotóművész, aki művészi tevékenységét hivatásszerűen végzi. Pályázhatnak továbbá azok a pályakezdő képzőművészek, akik rendelkeznek valamely szakirányú felsőoktatási intézményben szerzett művész diplomával, illetve a képzőművészeti felsőoktatásban végzik jelenleg tanulmányaikat. A pályázaton bármely alkotói eljárással, technikával, médiumban készült képzőművészeti alkotással részt lehet venni. Csak a kiírásban szereplő témára reflektáló, más kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt, új képzőművészeti alkotásokat várnak.

(csalad.hu)

Hirdetés