szep1A Magyar Bankholding teljes tagbanki fiókhálózatában, az MKB Bank függő ügynökeként ezentúl a Budapest Bank és a Takarékbank fiókokban is elérhető az MKB Széchenyi Pihenőkártya – közölték.

A bankcsoport tagbankjai közötti szinergiák kihasználásának köszönhetően – a videobanki számlanyitás lehetősége mellett – az eddigi 50 MKB bankfiók helyett közel 900 helyszínen válik igényelhetővé az MKB SZÉP Kártya. A változás az MKB SZÉP Kártyával már rendelkező ügyfelek, a kártyát elfogadó szolgáltatók, valamint az ilyen számlákra juttatást utaló munkáltatók számára semmilyen adminisztratív változással nem jár.

A szakemberek pedig arra számítanak, hogy a novemberben és december elején hagyományosan magas számlanyitási számok idén tovább nőhetnek. Ez nem csupán a számlanyitási helyek bővülésének, hanem a veszélyhelyzettel összefüggő speciális szabályoknak is köszönhető, amelyek az év végéig még vonzóbb munkáltatói juttatássá tehetik a SZÉP Kártyát:

  • a koronavírus világjárvány miatti veszélyhelyzettel összefüggésben a munkáltatóknak 2020. április 22. és 2021. december 31. között adott SZÉP-kártyás juttatás után szochót nem, hanem csak szja-t kell fizetniük, így a befizetendő adó mértéke ebben az időszakban mindössze 15 százalékos, emellett
  • a SZÉP Kártyás juttatás 450 ezer forintos éves kerete 2020-ban és 2021-ben magasabb mértékben, 800 ezer forintban került megállapításra,
  • további kedvezményt jelent, hogy 2022. szeptember 30-ig a SZÉP Kártya egyes alszámláin lévő összeg bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható.

(Portfolio)

Hirdetés