agglomFelemásan alakul az agglomerációs lakáspiac, ahol a családi házak átlagára még mindig jóval kedvezőbb, mint a budapesti kerületekben, viszont a megdrágult üzemanyag és a fejlesztésre szoruló úthálózat miatt egyre nagyobb súllyal esik latba a tömegközlekedés. Az új vármegyebérletek bejelentése kapcsán ingatlanpiaci szereplőket kérdezett a várakozásokról a Világgazdaság.

Leginkább az üzemanyagárak emelkedése volt az, ami a többi negatív hatással együtt erősen visszavetette az érdeklődést az agglomerációs ingatlanok iránt az utóbbi időszakban. Az általános bizonytalanság, illetve a hitelezés eltűnése azonban az elmúlt 6-12 hónapban az ingatlanpiac minden szegmensére hatással volt – válaszolta felvetésünkre Balla Ákos, a Balla Ingatlan vezérigazgatója.

Az agglomeráció piaca megérezheti, ha a tömegközlekedés olcsóbbá válik – tette hozzá Balla Ákos –, illetve további változást hozhat, ha a korábban publikált közlekedési fejlesztések, mint például a ráckevei HÉV-vonal korszerűsítése megtörténik. A tömegközlekedés azért is egyre inkább alternatíva a gépjárműhasználat mellett, mert az elmúlt évtizedek kiköltözési hullámait az úthálózat fejlesztése csak részben követte.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés