mikivonatÚjabb év telt el és a MikulásGyár újra akcióba lendül, hogy a rászoruló gyermekeknek segíthessen. Zsolnai Endre, az alapítvány alapító-főszervezője az ATV Startban arról beszélt: olyan adományokat várnak, amelyeket az adományozók is szívesen vennének.

Folyamatosan növekszik az adományok mértéke, mint ahogyan az adományozók száma is – mondta Zsolnai Endre alapítő-főszervező az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő akcióval kapcsolatban. 2005-ben még csak a Felvonulási téren volt egy szép nagy lufi, az volt az első alkalom. Gyűjtőpontokat 2006-tól szerveztek, jellemőzen plázákban, bevásárlóközpontokban, ezzel vált országossá az alapítvány. „Nagyon hivatalosan” 2009-től mérik magukat, amikor is Európa második legnagyobb karitatív akciója volt az övék. Mint mondta: nagyon örültek neki, azóta pedig ténylegesen ez a legnagyobb karitatív szervezet, amiben az a különleges, hogy ők nem pénzt gyűjtenek, hanem adományokat.

Különböző tematikus napok lesznek, például sportolók is részt vesznek az akcióban, például Risztov Éva – erről már Rogán Cecília beszélt a műsorban, akinek cége szervesen együttműködik és segíti a MikulásGyárat. Mindezentúl gamerek és youtuberek is lesznek, akiket – mint mondta – a gyermekei jobban ismernek, de így próbálnak minél több felületen megjelenni. Hozzátette: a megyei jogú városok és önkormányzatok is gyűjtőpontokká válnak majd, hogy minél több adományt sikerüljön gyűjteni.

Az adományok a fő gyűjtőhelyen, a Millenáris Parkban is leadhatóak, ez főleg a budai oldalt fedi le Budapesten, míg a pesti oldal a Lurdy Házhoz tartozik. Illetve a postán is feladhatóak a csomagok, csak rá kell írni jól láthatóan, hogy MikulásGyár- magyarázta Zsolnai Endre.

A gyűjtést olyan emberek népszerűsítik, mint Csonka András, Győrfi Pál, Harsányi Levente, Bodrogi Gyula, vagy Tóth Vera. Rogán Cecília hozzátette: a hírességek elsősorban a közösségi médiában segíthetik népszerűsíteni az eseményt. Zsolnai szerint azért van rájuk szükség, mert népes követőtáborral rendelkeznek.

Az alapító-főszervező azzal folytatta, hogy elsősorban élelmiszerre van szükségük az éhező gyermekek megsegítésére. Fontos, hogy tárolhatók és szállíthatóak legyenek, mint például a konzerv, a rizs, a tészta, vagy éppen a liszt. Kiemelte: egy-két hónapot rá kell szánni arra, hogy mindenhová eljussanak a befolyt adományok. A MikulásGyár nem egy „lomtalanítás”, olyan adományokat várnak, amelyet még az adományozó is szívesen fogadna- tette hozzá.

atv.hu

Hirdetés