rep0Magyar Levente Debrecenben jelentette be: minden eszközt megragadnak, hogy támogassák az Aeroexpress Regionalt. A teljes egészében magyar légitársaság egy hete működteti járatait Magyarország és Erdély között. Ez pedig elnyerte a kabinet tetszését, folyik a vizsgálata annak, hogyan stabilizálhatják a cég működését.

A magyar kormány elkötelezett az Aeroexpress Regional tevékenysége mellett, minden eszközt megvizsgál, hogy a légitársaság által vitt regionális közlekedés hosszú távon megmaradjon – jelentette a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese Debrecenben.

Magyar Levente azt mondta, hogy az ehhez szükséges eszközök bírálata zajlik, és minden jogi megoldást megragadnak ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célt.

Ez nem más, mint hogy a Kárpát-medence minden nagyvárosa elérhető legyen Magyarországról légi úton.

Hozzátette, hogy az is szerepel az elképzelések között, hogy az Aeroexpress Reginonal idővel harmadik országokba is repüljön.

A miniszterhelyettes úgy fogalmazott, a kormány álláspontja szerint az Aeroexpress Regional régi adósságot törleszt, hiszen hatalmas igény van a régiós nagyvárosok légi összekötésére. Szerinte történelmi mulasztás, hogy ez eddig nem valósult meg, hiszen a térség évek óta a leggyorsabban fejlődik Európában, ezért nem elég, hogy csak a közúti kapcsolat jöjjön létre.

Budapestről Erdély szívébe eljutni egynapos út, miközben repülővel egy óra alatt megtehető – emelte ki. Az Aeroexpress Regional elindulása ezért találkozott a kormánynak azzal a törekvésével, hogy mélyítse a környező országokkal való kapcsolatot. Mint elhangzott, a teljes egészében magyar légitársaság múlt hétfőtől elérhető járatait a kormány az unió által elérhetővé tett forrásokból támogatja a debreceni reptér üzemeltető cégén, a Debrecen International Airport Kft.-n keresztül. A kabinet elkötelezett a járatok fejlesztése mellett.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés