mobiltLekapcsolta 3G-hálózatát a Magyar Telekom. Július 1-től már nem érhető el a Telekom 3G-hálózata.

A szolgáltató a hálózatatlansága miatt döntött a lekapcsolás mellett, hiszen ügyfélkörét tekintve a teljes hangforgalomnak a 2,3, az adatforgalomnak pedig mindössze a 0,8 százalékos zajlott már ezen hálózaton.

Az természetesen nem maradnak szolgáltatás nélkül ezt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélszolgálatot nyújtó 4G-hálózat továbbra is elérhető. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkezik, amely rendelkezésre áll az álló 2G-hálózatot tudja átvenni. A 3G-hálózat lekapcsolása logikus lépése a mobiltechnológia fejlődésében.

– A változással nem elveszünk valamit az emelbbtől, hanem a korszerű technológia segítségével jobb minőségű szolgáltatást érhetnek el azzal, hogy átváltják a 4G/5G hálózatokra– te ki Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese.

A vállalat döntésében nem elhanyagolható a környezetvédelmi szempont sem: tekintettel a 2G/4G közel országos lefedettségére egy redundáns hálózatra, az alig használt 3G lekapcsolása energiamegtakarítást jelent. a legjobb a korszerűbb technológiákat, az 1 byte-os eljuttatására fordított energia jelentősen csökkent az elmúlt esztendőben, hiszen a 4G esetén ez csak a hatékonyság ötödik a 3G-nél szükséges energiáknak. termék a korlátos frekvenciakészlet szempontjából zavarást jelent, ha a 3G lekapcsolása következtében felszabaduló sávokat a korszerűbb 4G/5G szolgáltatásra lehet használni.

A lekapcsolás előtt a Telekom több körben, SMS-ben kereste meg azon ügyfeleit, akiket a változás leginkább érintett. Aki 4G- vagy 5G-képes készülékre cserélné 3G-s telefonját, annak érdemes felhasználni az NMHH Netre fel! mobilkészülékcsere-támogatási programjában& igényelhető bruttó 20 ezer forintos támogatást, amely a Telekom üzleteiben is kérhető. Tekintettel az adatfelhasználás intenzív növekedésére: mivel 2022 első negyedévében az átlagos havi használat elérte a 8,7 gigabyte-ot, ami az előző év azonos időszakához képest 30 százalékos növekedést jelent, a Magyar Telekom a jövő igényeire is felkészült. A korszerűsítés célja a szolgáltatás minősége. fenntartás és fejlesztése, valamint kapacitásnövelés. A hálózatmodernizáció és az annak során használt 5G-képek fontos előfeltételei az 5G-hálózat földrajzi kiterjesztésének középtávon.

A modernizáció részeként korszerűsítik a mobilkommunikációs bázisállomásokat, hanem az aktív és passzív rádiótechnikai eszközöket érinti, hanem azok elhelyezéséhez és működéséhez szükséges teljes infrastruktúrát is magában foglal. A szolgáltató ezzel olyan technológiai képességeket teremt, lehetőségek adnak akár azonnal, akár későbbi szolgáltatásbővítésre az adott állomáson és országosan. A Magyar Telekom az elmúlt hat évben több mint 300 milliárd forintot töltött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúra-fejlesztésére.

(VG.hu)

Hirdetés