szamitasAz Állami Számvevőszék befejezte Pécsvárad Város Önkormányzata integritás- és belső kontrollrendszerének 2017-re vonatkozó ellenőrzését.

Az ÁSZ megállapította, az önkormányzat belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése nem volt szabályszerű, így nem volt biztosított a közpénzfelhasználás szabályossága és a nemzeti vagyonnal történő felelős gazdálkodás. Az önkormányzat a korrupciós kockázatok kezelésére alkalmas integritás kontrollokat nem építette ki, így nem volt védett a korrupciós kockázatokkal szemben.

Az Állami Számvevőszék a stratégiai céljával összhangban – az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény felhatalmazása alapján − végzi a közpénzekkel, az állami és önkormányzati vagyonnal való felelős gazdálkodás, valamint a helyi önkormányzatok számviteli rendje betartásának és belső kontrollrendszere működésének ellenőrzését, továbbá támogatja az integritás alapú, átlátható és elszámoltatható közpénz felhasználás megteremtését. A közpénzzel gazdálkodó szervezetek esetében prioritásként kezeli az ÁSZ a belső kontrollrendszer megfelelő működése ellenőrzését.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés